Wil Heemskerk

Wil Heemskerk

Actief lid sinds 1993, voorzitter 2001 – 2012

Foto: Wil Heemskerk

Interessegebieden:

Op mijn 15e ben ik begonnen met fotografie, een eigen doka en het zwart wit afdrukken hoorden daar ook bij. Deed ook regelmatig mee aan exposities en was lid van fotogroep X65. Na het ontdekken van de duinen ben ik in 1983 overgaan tot het maken landschapfoto’s. In 1991 begonnen met het opnemen van natuurgeluid in mijn favoriete Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit gebied is 3400 hectare groot en ligt ten zuiden van Zandvoort en ten noorden van Noordwijk. Het ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Dit duin is een rijk natuurgebied. Niet alleen schraal duin, maar ook bos en veel waterpartijen zijn aanwezig, waardoor er veel soorten vogels zijn ertegenwoordigd. Graag wandel ik in de duinen, zeer vroeg in de morgen net na zonsopkomst, juist dan is het op zijn mooist, heerlijk rustig en sfeervol. Lid van Natuurvereniging Noordwijk:  www.strandloper.nl   

Foto: Wil Heemskerk


Wil Heemskerk in de media:

Binnenste Buiten: Begin mei van 2017 was Wil in de Amsterdamse Waterleidingduinen met Camilla Dreef voor opnamen van het KRO-NCRV televisieprogramma BinnensteBuiten. In de uitzending vertelt Wil op zijn eigen enthousiaste wijze onder andere  over de nachtegaal, de fluiter, koolmees  en de pimpelmees. Bekijk het televisiefragment.

Bron: KRO-NCRV 2017 12 september 2017


Nuon, “De kunst van het luisteren.” Naast Geluiden op CD en de Natuurvereniging Noordwijk is Wil ook op het internet te zien in de campagne van Nuon: “Luisteren geeft energie.” In het project “De vogelaar en de DJ” brengt energiemaatschappij Nuon twee werelden bij elkaar. Enerzijds de ervaren natuurgeluidsman en vogelaar Wil Heemskerk. Anderzijds de in de housemuziekscene beroemde  DJ Titia. Twee werelden ontmoeten elkaar met groot wederzijds respect en dit mondt uit in een muziekstuk waarin house en natuurgeluid in een wonderbaarlijk ritmische symbiose samengaan. Volgens Wil: “Luisteren naar elkaar. Daar moet het naartoe!” Nuon heet nu Vattenvall en het filmpje staat niet meer op Youtube. Via Twitter is het filmpje nog te zien.

Bron: Twitter.com /Oorspronkelijke bron: NUON/ YOUTUBE 2016


Melk en Honing: Op jacht naar het goudvinkgeluid. Op 17 mei 2013 in het tv-programma “Melk en Honing” van de E.O. werd uitvoerig aandacht besteedt aan natuurgeluidsopnamen. Volgens Wil: “De mooie momenten verzamel je in je hoofd.” Het televisiefragment met Wil is helaas niet meer online te bekijken.

Bron: Evangelische Omroep 2013


Vara Vroege Vogels: Een interview met Wil Heemskerk in het Vara radio-programma Vroege Vogels in januari 2012. 

Bron: Vara Vroege Vogels januari 2012

Vara Vroege Vogels: Januari 2012, interview met Wil Heemskerk

MEER GELUIDEN VAN WIL: