Website

Sinds 17 maart 2023 is deze website in de lucht. Het is de opvolger van een oude site met verouderde techniek en opmaak. Veel van de inhoud is gebaseerd op de oude website. Deze website is in ontwikkeling. Niet alle informatie op de oude website zal deel gaan uitmaken van deze website. Sommige pagina’s ontbreken nog of zijn nog niet ingevuld. Ook werken sommige links nog niet. Kom daarvoor regelmatig terug. Het kan een tijdje duren voordat alle menu-items werken en compleet zijn. De oude CNR-website is alleen nog te vinden via het historisch internet.

De oude Website is gebouwd door mede CNR-oprichter Wim Rougoor met het programma Microsoft FrontPage 2000. Daarna heeft Rombout de Wijs de website sterk uitgebreid, actueel gehouden tot 2013 en onder de huidige domeinnaam ‘Natuurgeluid.nl’ gebracht. Vanaf 2013 is de oude website onderhouden, uitgebreid en actueel gehouden door Frank van de Weijer met hulp van Peter Smith.

Afbeelding: Jan Ivangh

De headerafbeelding van de oude website is nu vervangen door een verwisselbare foto. Op de oude header was wijlen oud-voorzitter Jan Ivangh afgebeeld op een klapstoeltje met zijn Telinga parabool. Jan Is helaas niet meer onder ons. Ook was deze header gedateerd en was de tekst daarin onscherp.

Voor de nieuwe verwisselbare header zullen leden worden gevraagd om periodiek een andere foto in te sturen met als onderwerp opname apparatuur, het opnemen van natuurgeluid of toepassing daarvan. De header werkt het beste met een foto van 1200 x 280 pixels. Een foto kan ook automatisch worden bijgesneden door het Content Management Systeem; alleen dient het onderwerp dan wel herkenbaar te zijn binnen het smalle formaat.

De website is ontworpen volgens het principe van een weblog rondom de pagina: “Nieuwtjes.” Daarin wordt naar berichten uit de media gelinkt met het onderwerp natuurgeluid, natuurgeluiden opnemen en geluidsopname apparatuur of geluidsopnametechniek. Voor deze pagina worden leden gevraagd om berichten in de media over deze onderwerpen door te sturen. Op deze wijze wordt getracht om de inhoud van de website periodiek te vernieuwen.

Het streven is om regelmatig nieuwe geluiden op de website te plaatsen. Ook daarvoor worden de leden gevraagd om regelmatig nieuwe geluiden aan te leveren.