Van de voorzitter

Geluiden in de natuur… is dát nou zo bijzonder? Och… een sympathiek ogend geveerd zangertje wanneer je je buiten op terras of balkon wat zit te verpozen… ja, het beklemtoont toch dat het leven goed kan zijn! En ook dat momenten van rust of bezinning juist dáár heerlijk mee kunnen afstemmen.

Daarnaast: talloze geluidsenthousiastelingen zijn soms druk in de weer met het aanleggen van complete databanken met allerhande vogel- of andere natuurgeluiden. Voor zichzelf, voor anderen en zelfs voor professioneel of wetenschappelijk gebruik. Het zou maar zo kunnen dat jij er ook zo een bent… of graag wilt worden…

Onze ‘natuurgeluidenclub’ – want dat zij wij – heeft geen andere pretentie dan déze twee doelen:

  • Kennismaken met elkaars werkwijze: “Wat neem jij zoal op en hoe doe je dat; welke apparatuur gebruik jij daarvoor?” Zo ontdek je dat er meerdere mogelijkheden zijn en dat de ingezette apparatuur daarvoor nou juist wel of niet zo geschikt is. Zo kom je er achter wat er voor jóu nodig is om je eigen manier van opnemen vorm te geven naar eigen smaak en behoeften.
  • Ontmoeting om elkaars geluiden en toepassingen ervan te beluisteren, bevragen en feedback op te geven/ ontvangen. Zo kom je er nog meer achter hoe het ook anders of zelfs beter kan. Zo kan zich een hobby (verder) ontwikkelen.

Jaarlijks komen wij twee keer bij elkaar; op een zaterdag in – meestal – maart en november. Wanneer dit je aanspreekt en je met onze club wilt kennismaken…. Geef je gewoon vrijblijvend op voor een van onze clubdagen! De datum komt altijd op de homepagina; gewoonlijk een paar weken van tevoren. Voel je welkom en laat gerust van je horen d.m.v. het contactformulier. Tot ziens dus!

Martin Kwant

Foto: Saxifraga-Joerg Mager, Grote Karekiet