CNR-Clubdag

U bent welkom op de CNR-Clubdag. Voor niet-leden altijd eerst via het contactformulier op deze site contact opnemen met de voorzitter.

Aanstaande CNR-Clubdag: Zaterdag 11 maart 2023

Beste natuurgeluidsmensen,

Zaterdag 11 maart is weer de CNR-clubdag op de vertrouwde locatie. Leden krijgen een uitnodiging per mail. Niet-leden kunnen contact opnemen met de voorzitter. U bent welkom vanaf 9:45 uur en het programma start om 10:00 uur.

NB.

 • Gelieve niet te parkeren op het gras
 • Handen schudden niet verplicht…

09:45 – Inloop; achterin kun je zelf koffie of thee ophalen 10:00 – Welkomstwoord 10:05 – Bestuursmededelingen + evt. reacties- Het financieel jaaroverzicht + kascontrole

10:20 – ca 12:15: MORGENPROGRAMMA. Aan bod komen:

 1. Vincent Martens neemt ons mee in zijn opname-ontwikkeling waarbijgebruik wordt gemaakt van tijdschakelaar, externe batterypack,microfoons in XY-opstelling en een parabool…
 2. Podcast luisteren: We horen een ‘voorbeeld van een podcast’, zoals dieooit plaatsvond bij ‘De Twentse Geluidsjagers’; zó kan het!
 3. Natuurthema: ‘Opnamen maken van/met windgeruis’ a. Alle deelnemers kunnen hierbij een bijdrage laten horen. En ook: neem je opname-set mee waarmee je de opname maakte. Wellicht kun je er iets bij vertellen.
 4. ‘Stopgaten’(Even wat anders)

12:15 – LUNCHPAUZE... en ontmoeting. Daar nemen we iets meer tijd voor.(Op de achtergrond horen we een – deels – eerder gehoorde mooieopname) 13:15 – Het fotomoment

13:25 – ca. 15:30 uur: MIDDAGPROGRAMMA. Aan bod komen:

 1. Podcast over natuurthema ‘Opnamen maken van/met windgeruis’Een van de deelnemers wordt geïnterviewd a.d.h.v. klaargezetteopnamen. (Dit is onze 2e podcast in de hut)
 2. Kees Kerkhof: ‘Avonturen in oerbos De Mees’
 3. Ap Bernhart: Onnatuurlijke natuurgeluiden…: hoe zit dat?
 4. Geluiden van leden
 5. ‘Stopgaten’ (Als er nog meer tijd is)

15.30 (uiterlijk 15.45) – Rondvraag & sluiting

Om een vlotte voortgang van de clubdag te bewerkstelligen wordt iedereen die een geluidsbijdrage heeft, gevraagd deze van tevoren op te sturen naar Cor Huijgens: huijgens@natuurgeluid.nl. Bijdragen tot 4MB totaal kunnen per mail worden gestuurd. Grotere of meerdere bestanden s.v.p sturen aan Cor via WeTransfer, of deel een link met Cor naar je bestanden op DropBox, OneDrive,of GoogleDrive. Cor plaatst de bestanden in mappen op de laptop en test ze opeen goede werking. Na de clubdag worden uw bestanden verwijderd.

Voor alle onderwerpen geldt: We streven naar voldoende tijd om bijdragen na te bespreken of vragen te kunnen stellen.

Over het programma: De programmaonderdelen zijn deze keer minder exact op tijd ingepland.Dat is mede gebeurd omdat er in meerdere onderdelen wat ‘rek’ zit waardoor het wat langer of korter uit kan vallen. Geen echt onbekend verschijnsel overigens…

Natuurgeluid is wel heel sterk het hoofdbestanddeel; dat moge duidelijk zijn.

Het programma is ook heel gevarieerd; dat stralen de opgesomde onderwerpenwel uit. En ja…. Hier en daar kun je nog alle kanten op met de omschrijvingen.

Er zijn deze keer veel leden van de CNR-club die e.e.a. willen laten horen.Daarbij willen we ook graag dat we hier en daar wat de diepte in gaan: “Hoe heb jij dat nou gedaan?” En zo leren we van elkaar. Dat geldt in ‘t bijzonder voor het natuurthema, maar net zo goed voor andere eigen bijdragen.Want we hebben voor deze dag een themaatje er uitgelicht:

‘Opnamen maken van/met windgeruis’

We zien heel graag dat zoveel mogelijk leden geluid meenemen, hun gebruikte apparatuur ‘showen’ en er wat wetenswaardigheden bij vertellen.Vergeet niet je koptelefoon met stekkeradapter mee te nemen!De mooie koptelefoonunits staan weer paraat.

Voor ‘Geluiden van leden’:NB: Vooraf even een mailtje (over inhoud & tijd) naar info@natuurgeluid.nl wordt aanbevolen, maar is niet verplicht.

Namens de CNR: met natuurvriendelijke groet, Martin Kwant, info@natuurgeluid.nl

CNR-Clubdag najaar 2023: Zaterdag 4 november