CNR-logo

de website ] de hobby ] de club ] de leden ] [ de teksten ] de weblinks ]

 

de teksten

 

Start
de seizoenen
natuur & muziek
over imitaties

 

 

 

Op deze pagina's willen wij u een aantal teksten presenteren die interessant kunnen zijn voor wie meer wil weten over wat (natuur-)geluiden nou eigenlijk zijn, hoe geluid zich in de open lucht gedraagt en hoe anderen met deze kennis om gaan om zo tot de allerbeste resultaten te komen. 

TorenvalkOok over wat er met (natuur-)geluid gedaan wordt valt nog zeer veel te zeggen. Zo ligt de oorsprong van de menselijk muzikale ontwikkeling ongetwijfeld in de natuur zelf en en tot op vandaag zijn veel thema's die dieren ten gehore brengen nog terug te vinden in onze muziek. 

Maar ook de dieren zelf draaien er hun hand (of vleugel?) niet voor om door het werk van anderen te stelen en er zelf me te koop te gaan 'lopen'. En wat is het nut of doel van het nabootsen van regen, het fluiten van de wind of typische mechanische geluiden van machines? 

Verder hadden we u al eerder beloofd u meer te vertellen of er wat er zoal in de verschillende seizoenen valt te beleven en welke specifieke aanpassingen daarbij eventueel noodzakelijk zijn. 

Kortom: plannen genoeg, maar het merendeel van deze pagina's zijn op dit moment nog volop in constructie. 

Om tot een interessant en hoogwaardig eindresultaat te komen stellen wij uw eventuele op- of aanmerkingen, misschien zelfs bijdragen, dan ook bijzonder op prijs. 

 

 

click tracking

Page Update: 22-07-2015  CNR/FW