CNR-logo

de website ] de hobby ] de club ] de leden ] de teksten ] de weblinks ]

 

de activiteiten

 

Start
Terug
clubblad
bijeenkomst

 

 

 

Binnen clubverband vindt er een aantal activiteiten plaats:

Twee keer per jaar is er een clubdag: eentje in maart, de andere in november. Vaak wordt er een spreker uitgenodigd. Bijvoorbeeld iemand die ons bijpraat over opname-apparatuur, uiteraard met demonstratie. Of het gaat om een verslag van wetenschappelijk onderzoek. Soms komt een ervaren geluiden-opnemer zijn of haar ervaringen vertellen.

De clubdagen hebben verder  een belangijke podium-functie voor de leden: er is altijd ruimte voor een film en/of AV-presentatie waarin natuurgeluiden een belangrijke rol spelen, gemaakt door n van de leden zelf.

Natuurlijk laten we elkaar op zon dag ook leuke, speciale, boeiende eigen opnamen horen. Het onderling contact op zon clubdag is vaak zeer stimulerend!

CNRfilm:

Korte impressie clubdag 19 maart 2011,  Hans Rademakers Productions

 

De locatie is heel apart: een oude jachthut, midden in de Veluwse bossen.

           

        

Voor de eerstvolgende clubdag: klik hier.

 

 

 

Twee keer per jaar verschijnt een prachtig Magazine, vol met informatie over alles wat met onze hobby te maken heeft. Bijvoorbeeld: recensies van opname-apparatuur en ervaringen met het opnemen van natuurgeluiden.  CNR-leden krijgen het blad in tweevoud: zowel een papieren uitgave (kun je desgewenst lezen terwijl je lekker in bad zit!), als een digi-versie. Voor de inhoudsopgave van de laatste nummers: klik hier.

Toen bleek dat er nogal wat leden behoefte hadden aan informatie over het bewerken van opgenomen geluiden, zijn er workshops over dit onderwerp gepland, een aantal keren buiten de clubdagen om. Ons lid Hans Dankbaar heeft veel ervaring met het programma Audition en bleek bereid om als gids op te treden bij het verkennen van de vele mogelijkheden die dit programma biedt. Voor een uitgebreide handleiding van versie 3 van dit programma: klik hier.

 

 

 

In het verleden zijn er meerdere keren excursies georganiseerd, zowel binnen het eigen land als daarbuiten. Zo is een aantal jaren geleden een klein groepje leden afgereisd naar het waterrijke Natuurpark van de Brenne in Frankrijk, resp. het bomenrijke Nationalpark Hainich in Duitsland. Bij voldoende deelname zou zon evenement weer plaats kunnen vinden, mits er dan iemand is die een en ander wil organiseren.

 

Ter gelegenheid van het 15- en 20-jarig bestaan van de club zijn jubileum-CDs uitgebracht, met een staalkaart van geluiden, uitsluitend opgenomen door leden. De laatste CD is nog steeds te bestellen, zolang de voorraad strekt. Zie de betreffende pagina.

 

 

 

Een belangrijke CNR-activiteit is tenslotte deze site, met voorbeelden van leuke opnamen, interessant nieuws op het gebied van natuurgeluiden opnemen en nog veel en veel meer neem er eens wat tijd voor, kijk rond en vooral: luister! 

Sinds enige tijd wordt ook af en toe een digitale nieuwsbrief aan de leden gestuurd: het natuurgeluidje. Daarin staan bijvoorbeeld links naar de laatste items op de nieuwtjes-pagina van natuurgeluid.nl, maar ook mededelingen van het bestuur.

 

 

 

 

 

 

Page Update: 22-07-2015  CNR/FW